7+1 HYVÄÄ SYYTÄ LÄHTEÄ MUKAAN JÄRJESTÖTOIMINTAAN

Peducan syyskokous ja näin ollen uuden hallituksen valinta on jo aivan nurkan takana, joten seuraavaksi esittelen 7+1 oikein hyvää syytä lähteä mukaan järjestötoimintaan! Nämä syyt perustuvat lähinnä omiin kahden hallitusvuoden aikana keräämiini kokemuksiin. Tietysti olen myös korvat höröllä kuunnellut rakkaiden kanssa-hallituslaisteni kokemuksia siitä, miksi järjestötoiminta on yksinkertaisesti parasta mitä opiskelija voi tehdä. Lisääkin syitä varmasti on ja jokaisella on omansa, mutta tässäpä 7+1 useimmin kuultua eli oletettavasti erittäin keskeistä:

  1. Ihmiset. Järjestötoiminnassa pääsee tutustumaan erilaisiin mahtaviin tyyppeihin ja hallitusporukasta on tullut monelle kuin perhe ❤ ”Ihmiset” ovat yleisin vastaus, kun kysytään hallituslaisilta mikä on parasta järjestötoiminnassa.
  2. Yhteishenki. Meidän hallituksessa on mahtava ja lämmin yhteishenki, jossa kaikilla on lupa olla aivan oma itsensä. Teemme yhdessä paljon muutakin kuin omia hallituspestejämme ja jopa vähän ”virallisimmissa” kokoontumisissa, kuten hallituksen kokouksissa, raikuu sangen usein jopa hieman hysteerinen nauru.
  3. Ystävät yli pääaine- ja vuosikurssirajojen. Tämä syy menee hieman päällekkäin ”ihmiset” kategorian kanssa, mutta koska meillä Peducassa on toimijoita sekä yleisen ja aikuiskasvatustieteen että luokanopettajien opintosuunnista, niin tämä tuntuu tärkeältä mainita erikseen. Peducassa pääsee siis tutustumaan toisen opintosuunnan ihmisiin, joita ei muuten välttämättä koskaan edes tapaisi. Tämä pätee myös eri vuosikurssien opiskelijoihin!
  4. Uuden oppiminen. Järjestötoiminnassa oppii väkisinkin jotain uutta, olipa kyseessä sitten omaan pestiin liittyvät taidot tai vaikkapa vain kokoustamiskäytännöt. Itse lähdin esimerkiksi ensimmäisenä hallitusvuotenani hoitamaan työelämävastaavan pestiä, josta en tiennyt alkuun yhtään mitään. Vuoden aikana järjestimme kuitenkin useita erilaisia tapahtumia ja vuoden lopussa olin oppinut paljon työelämätapahtumien järjestämisestä! Pestejä varten riittää siis vain kiinnostus hommaan, tehtäviin koulutetaan aina 😊
  5. Verkostoituminen. Hallituskavereiden lisäksi järjestötoiminnassa pääsee yleensä tutustumaan ja verkostoitumaan useiden muidenkin ihmisten kanssa, kuten esimerkiksi yhteistyötapahtumien merkeissä muiden järjestöjen toimijoiden tai vaikkapa erilaisten yritysten ja yhdistysten työntekijöiden ja edustajien kanssa. Järjestötoimijalla voi olla hyvät mahdollisuudet luoda suhteita mahdollisiin tuleviin työnantajiin!
  6. Harrastus. Monille järjestötoiminta on yksinkertaisesti rakas harrastus, jolla saa uutta sisältöä elämään ja tekemistä vapaa-ajalle. Olipa intohimosi sitten olla mukana myhäilemässä tapahtumien kulisseissa tai valvoa supersankarien lailla opiskelijoiden etua, niin järjestötoiminta tarkoittaa puuhailua mukavassa porukassa.
  7. Vaikuttaminen. ”Pitkät perinteet ja jäsenmäärä tekevät Peducasta vaikutusvaltaisen toimijan opiskelijoiden edunvalvojana kasvatustieteellisessä tiedekunnassa.” – Peducan nettisivut. Peducan toimijana on mahdollista päästä vaikuttamaan erilaisiin opiskelijoita koskettaviin asioihin.

+1. Asioiden tietäminen. Hallituslaisena tiedät aina ensimmäisenä milloin on seuraavat sitsit milläkin teemalla, kuka esiintyy vuosijuhlissa tai missä ovat bileiden ja-jatkot (no Rexissä tietenkin).*

(* tämä syy on allekirjoittaneen käsitys kevyestä lopetuksesta tälle listaukselle. Sisältää outoa huumorintajua ja jonkin verran totuutta)

IMG_1652-e1523887004586-300x300

Siinäpä se! Toivottavasti nähdään mahdollisimman monta teitä järjestötoiminnasta kiinnostunutta Peducan syyskokouksessa Gustavus Rexissä maanantaina 19.11 kello 18!

-Reetta, Peducan blogivastaava

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s