Specia tutuksi

Mikä ihmeen Specia?

Specia on yleisakateemisten alojen asiantuntijoiden ja opiskelijoiden ammattijärjestö. Specia on osa Akavan Erityisaloja ja Akavaa. Jokainen Specian jäsen kuuluu myös Erityisalojen työttömyyskassa Erkoon, joka tarjoaa jäsenille työttömyysturvan.

Specia turvaa ja edistää jäsentensä oikeudenmukaista palkkausta, työehtoja ja hyvinvointia koko opiskelu- ja työuran ajan. Specian tehtävänä on siis ammatillinen edunvalvonta sekä jäsentensä tukeminen työelämässä ja työllistymisessä.

Speciaan kuuluu yli 1000 opiskelijajäsentä, pääsääntöisesti yliopistojen humanistisesta sekä kasvatustieteellisestä tiedekunnasta. Specian opiskelijajäsenet, kuten esimerkiksi yleistä ja aikuiskasvatustiedettä opiskelevat, valmistuvat asiantuntijauralle ja työllistyvät muun muassa erilaisiin suunnittelu- ja kehittämistehtäviin, projekteihin sekä hallinnon kentälle. Specia tekee aktiivista yhteistyötä kasvatustieteilijöiden ainejärjestöjen kanssa, tuottaa tietoa specialaisten alojen työtilanteesta, palkkauksesta sekä tarjoaa henkilökohtaista apua työnhakuun.

Miksi liittyä?

Speciaan liittyminen kannattaa jo opiskeluaikana! Liittymällä Specian jäseneksi saat käyttöösi kaikki Specian palvelut ja jäsenedut. Olet myös mukana ajamassa kasvatustieteilijöiden etua koulutuspolitiikan sekä työmarkkinoiden kentällä.

Opiskelijajäseniä hyödyttäviä palveluita ja jäsenetuja ovat muun muassa:

Lakipalvelut
Akavan Erityisalojen lakimiehet ja neuvottelupäälliköt auttavat jäseniä henkilökohtaisesti työsuhteeseen liittyvissä asioissa.

Palkkaneuvonta
Specia auttaa sinua määrittelemään palkkatoiveesi. Saat henkilökohtaista palkkaneuvontaa osoitteesta toimisto@specia.fi.

Gradustipendi
Specia palkitsee asiantuntijatyöhön ja/tai johtamiseen liittyviä pro gradu -tutkielma kaksi kertaa vuodessa. Yhden stipendin arvo on 500 euroa. Yhteensä stipendejä jaetaan neljälle specialaiselle, kaksi stipendiä keväällä ja kaksi syksyllä.

Koulutukset ja tilaisuudet
Specia järjestää koulutuksia ja jäsentilaisuuksia ympäri Suomen. Monet koulutuksista myös kuvataan tai järjestetään webinaareina. Lisäksi jäsenenä pääset osallistumaan Akavan Erityisalojen koulutuksiin ja tilaisuuksiin.

Koulutustuki
Specia tukee jäsentensä omaehtoista opiskelua. Tukea maksetaan kurssimaksuun vuosittain enintään 200 euroa/jäsen. Samaan opintokokonaisuuteen voi hakea tukea kahdesti, jos opinnot jatkuvat kalenterivuodesta seuraavaan. Voit hakea koulutustukea useaan kurssiin samanaikaisesti. Koulutustukea voi hyödyntää kätevästi esimerkiksi avoimen yliopiston maksullisiin kursseihin!

Vakuutukset
Specialaisten jäsenetuna on kolme erilaista vakuutusta turvaamaan arkea niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin: matkustajavakuutus (Turvasta), vapaa-ajan tapaturmavakuutus (Turvasta) ja vastuu- ja oikeusturvavakuutus (Ifistä).

Työnhakuneuvonta
Specia ja Akavan Erityisalat tarjoavat specialaisille tukea urasuunnitteluun, työnhakuun sekä ammatilliseen kehittymiseen. Specian toimiston henkilökunta auttaa sinua henkilökohtaisesti työnhakutilanteessa.

Urapalvelu
Akavan Erityisalojen Urapalvelusta saat apua urasuunnitteluun ja omassa työssä kehittymiseen sekä tukea työnhakuun ja työhyvinvointiin.

Specialla on myös paljon oppaita, joista löydät apua omaa urapolkua pohdiskellessa ja töitä hakiessa. Lisäksi, jos kaipaat apua CV:n, työhakemuksen tai LinkedInin kanssa, saat henkilökohtaista ohjeistusta ottamalla yhteyttä Specian opiskelijatoiminnan koordinaattoriin.

Lisätietoa yllämainituista ja muista Specian palveluista löydät kätevästi osoitteesta http://www.specia.fi

Milloin voi liittyä?

Specian jäseneksi voit liittyä kätevästi keskiviikkona 29.8 Peducan ja Aikuiskasvatuksen killan järjestemässä fuksikahvituksessa Minervan K2-kerroksen tilassa Conddoorissa kello 11-15. Tule juttelemaan, juomaan kahvit ja liittymään jäseneksi!

Mitä maksaa?

Specian jäsenmaksu on 1% bruttopalkasta. Päätoiminen opiskelija on vapautettu jäsenmaksusta eli jos opintojen ohessa ei käy töissä, niin jäsenmaksua ei tarvitse maksaa. Jäsenmaksu maksetaan vain tehdystä työstä.

Kysyttävää?

Mahdollisiin kysymyksiin Speciasta vastaa mielellään allekirjoittanut. Voit myös ottaa yhteyttä Specian viestinnän ja opiskelijatoiminnan koordinaattori Alli Alhoon (alli.alho@specia.fi).

-Reetta, Peducan Specia- ja blogivastaava

specia

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s