Luokanopettajan opintosuunnan jaoksen kokous 15.9.

Peduca oli jälleen edustamassa luokanopettajan opintosuunnan jaoksen kokouksessa (vanhassa KeRy:ssä), jossa käsiteltiin monia Kasvatustieteellisen tiedekunnan ajankohtaisia asioita sekä linjauksia liittyen luokanopettajan opintosuunnan opetukseen. Osa tulevasta tiedosta ei ole vielä vahvistettu tiedekunnan tasolla, joten muutoksia saattaa vielä tulla. Tarkennuksena kyseessä ei ole mikään päättävä elin, vaan pikemminkin valmisteleva työryhmä, jossa myös käydään läpi ajankohtaisia asioita.

Tärkeänä tietona opiskelijoille on linjaus ryhmien läsnäolopakosta. Ryhmätunneilla on oltava 90% ajasta paikalla, ennen kyseinen prosentti oli 85%. Tämä on nyt lopullista, joten tämä kannattaa muistaa!

Kokouksessa käsiteltiin ahotoinnin eli hyväksiluvun uusia mahdollisia linjauksia. Kyseiset käytännöt tuskin muuttuvat tästä hirveästi, mutta tämä on hyvä pitää mielessä. Osan tai jopa kokonaan toisen harjoitteluista voi jatkossa hyväksilukea tietyin edellytyksin työkokemuksella. Tarvittavaa työkokemusta vielä vähän sommitellaan, mutta pääpiirteittäin vähintään 3 vuoden työkokemus voi korvata osan joko monialaisesta tai maisteriharjoittelusta, yli 10 vuoden kokemuksella voi korvata jomman kumman. Tarkempi selvitys kannattaa kysyä opintoneuvonnasta.

Tämän lisäksi jatkossa voi hyväksilukea kasvatustieteen perusopinnont, mikäli ne on suoritettu toisessa kotimaisessa yliopistossa. Opetuksen suunnittelu, toteutus ja arviointi 1 -kurssia kuitenkin vahvasti suositellaan käytävän tästä huolimatta, muttei tämä kuitenkaan ole vaatimus.

Yleisenä tiedotusluonteisena asiana kevään kurssiaikataulut ovat vielä kesken, joten kärsivällisyyttä pyydetään. Uusi järjestelmä on tällä hetkellä hyvin kuormitettu ja täten hidas.

Tästä huolimatta maisterivaiheeseen suunnitellaan uusia kursseja, jotka olisivat osana tulevaa ”Kasvisbuffaa”. Monia mielenkiintoisia kursseja on ideoitu. Muun muassa opiskeijoiden toivoamaa ”Opetuksen Hallinto” -tapaista kurssia on nyt alettu ideoimaan ja tiedekunta tarkastelee siihen tarvittavia resursseja.

Kokouksessa käsiteltiin kaiken kaikkiaan monia mielenkiintoisia asioita, jotka koskettavat meitä kaikkia.

Hyvää jatkoa ja tsemiä opiskeluun toivottaa,
Wilson, Peducan toinen varapuheenjohtaja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s