Kurkistus hallituksen toimintaan

Kiinnostaako Peducan toiminta, mutta et ihan tiedä mitä hallituksessa tehdään? Tää on just sulle. Hallitus kokosi eri tehtävien kuvaukset ja hallituslaisten parhaat muistot Peducasta.

Puheenjohtaja, Julia
Tänä vuonna toimin Peducan puheenjohtajana. Tehtäviini kuuluu Peducan toiminnan suunnittelu ja toimeenpano yhdessä upean hallituksemme ja erityisesti rakkaiden varapuheenjohtajieni kanssa. Pidän huolta siitä, että hallituslaiset voivat hyvin ja autan heitä parhaani mukaan toteuttamaan kunkin vastuualueen toimintaa. Lisäksi tehtäviini kuuluu muun muassa yhdistyksen hallinnosta vastaamien sekä kokousten suunnitteleminen ja puheenjohtaminen. Tärkein tehtäväni on kuitenkin varmistaa, että Peducan toiminta on jäsenistönsä näköistä ja että jokainen voi tuntea Peducan omaksi järjestökseen, meidän Peducaksi

Lähdin Peducan hallitukseen mukaan fuksivuotenani ja olen aiemmin toiminut Peducan yhdenvertaisuus- sekä edunvalvontavastaavana. Tänä vuonna halusin uusia haasteita sekä näkökulmia hallitustoimintaan ja niitä olen ehdottomasti saanut! Parasta on, että jokainen päivä järjestöhommissa on erilainen ja joka päivä oppii jotakin uutta

Parasta on päästä olemaan osa sitä miten innostunut, osaava ja yhteisiin tavoitteisiin sitoutunut porukka erilaisia ihmisiä saa aikaan huikeita asioita yhdessä. Järjestöhommat rikastuttavat opiskelijaelämää tavalla, josta olisin jäänyt paitsi mikäli en olisi lähtenyt mukaan toimintaan.

Peduca on antanut minulle paljon. Näistä saisi muodostettua melkein loputtoman listan huikeita kokemuksia ja korvaamattomia uusia taitoja. Ensimmäisenä mieleeni tulee kuitenkin kaikki uudet verkostot ja ystävät, joista monet ovat varmasti elinikäisiä. Sen lisäksi olen oppinut erilaisia hallinnollisia taitoja, tiimityöskentely- ja johtamistaitoja ja organisoimistaitoja, joita ison järjestön pyörittäminen vaatii. Mahtavien tapahtumien ja muun toiminnan järjestämisestä käteen on lisäksi jäänyt valtavasti ilon, naurun ja järjestörakkauden täyteisiä muistoja, joita varmasti muistelen vielä vanhana mummona kiikkustuolissa.

Vastausta parhaaseen muistoon hallituskaudelta mietin erityisen kauan, sillä tuntui melkein mahdottomalta valita lukemattomista ihanista muistoista yksi ylitse muiden. Erityisen rakas muisto on kuitenkin Peducan vuosijuhlaillallinen jatkoineen ja jatkojen jatkoineen. Vuosijuhlaillallinen työllisti koko hallitusta koko alkuvuoden ja huipentui itse juhlaan, joka ylitti kaikki odotukseni. Vuosijuhlassa uudet ja vanhat opiskelijat kokoontuivat yhteen ja illan tunnelma oli arvokas sekä täynnä iloa; meidän Peducaa parhaimmillaan!

Varapuheenjohtaja, Anna
Olen toinen Peducan varapuheenjohtajista, siis PJ:n toinen vasen käsi. Varapuheenjohtajana olen päässyt osallistumaan monipuolisesti Peducan kaikkien tiimien toimintaan ja kaiken toiminnan järjestämiseen. Pestin tärkein tehtävä on mielestäni puheenjohtajan ja muun hallituksen auttaminen ja tukeminen.

Halusin viime vuoden jälkeen saada uutta ulottuvuutta Peducassa toimimiseen ja sitä tämä pesti on tuonutkin! Homma on ollut monipuolista, mielenkiintoista ja haastavaa. On ollut huikeaa työskennellä osana puheenjohtajistoa Julian ja Wilsonin kanssa.

Peducan parhaita puolia on ihmiset, keiden kanssa saa rakentaa toimintaa ihanalle jäsenistölle. Peducalaisten kanssa olen saanut kokea kaikkea!

Peduca on antanut kokemusta järjestötoimijuudesta ja elämyksiä, mitä en olisi saanut pelkästä opiskelusta!

Hyviä Peducahetkiä on kerääntynyt lukemattomia, mutta Suokkiseikkailu on aina yhtä tunnelmallinen. On hienoa nähdä niin paljon energisiä uusia peducalaisia kiertelemässä rasteilla.

Varapuheenjohtaja, Wilson
Toimin Peducan toisena varapuheenjohtajana, HUMLO -vastaavana sekä syksystä eteenpäin virallisesti meidän LO-edunvalvonnassa. Varapuheenjohtajana olen päätynyt tekemään kaikenlaista, mutta suurin tehtävä on Julian (PJ:n) tukeminen hänen tehtävissä. Käytännössä suunnitellaan kokouksia yhdessä, autan siellä missä tarvitaan ja yleisesti koitan vähentää PJ:n taakkaa.

Ensimmäisenä Peduca-vuonna Annasta ja Juliasta tuli minulle erittäin läheisiä ja rakkaita ystäviä. Julian hakiessa PJ:iksi päätimme Annan kanssa hakea hänen varapuheenjohtajiksi. Tiesimme että yhteistyö sujuisi erinomaisesti, ja niin se on mennytkin! Hommat on ollut mielenkiintoisia ja haastavia. Parasta on saada tehdä juttuja yhdessä kahden huipputyypin kanssa, en vaihtaisi tätä vuotta mihinkään!

Hallituselämän parhaita puolia ovat jokaviikkoiset uudet seikkailut uusien ja vanhojen kavereiden kanssa! Harvoin tulee tylsää hetkeä, olen löytänyt niin monta ystävää tämän kautta etten enään pysy laskuissa. Samoin olen oppinut enemmän miten yliopiston käytännöt toimii ja miten sen sisällä voi vaikuttaa.

Peduca on antanut minulle ikimuistoisia hetkiä, ihania ystäviä ja paljon enemmän kuin mitä ilman sitä olisin voinut saada opiskelusta.

Vaikeaa valita yksittäistä parasta muistoa Peducasta. Yleensä vujut ovat aina sellaisia iltoja, ettei niitä tule ikinä unohtamaan.

pjblogi.png

Taloudenhoitaja, Niina
Toimin Peducan taloudenhoitajana eli esim maksan laskuja, tarkistan että osallistumismaksut maksetaan ja pidän jäsenrekisterin ajan tasalla.

Halusin mukaan Peducan toimintaan ja taloudenhoitajan homma vaikutti minulle luontevalta. Parasta siinä on se, että pysyy ajantasalla kaikesta Peducan toiminnasta ja oppii paljon uutta ja hyödyllistä. Pesti voi viedä aikaa, mutta pääsen myös auttamaan esim. tapahtumien järjestämisessä.

Hallituselämässä parasta on ihanat hallituskaverit! Hallitustyö antaa myös muuta ajateltavaa ja tehtävää koulustressiä helpottamaan.

Peduca on antanut uusia ystäviä, kokemuksia ja taitoja, ja on yksi parhaista asioista yliopistoelämässä.

Paras muistoni hallituskaudella oli ensimmäinen opiskelijavappu ihanan hallitusporukan kanssa.

niinablogi

Sihteeri, Nea
Toimin Peducassa sihteerinä, Specia- ja alumnivastaavana. Sihteerinä huolehdin Peducan virallisista dokumenteista, pidän paperit järjestyksessä ja kirjoitan kokouksissa pöytäkirjaa. Specia on ammattijärjestö mm. yleisen ja aikuiskasvatustieteen opiskelijoille ja mun hommana on toimia yhteyshenkilönä Specian ja Peducan välillä. Alumnivastaavan rooli kytkeytyy aika hyvin Specia-vastaavuuden kanssa yhteen, sillä oon päässyt mukaan järkäämään Kasvissemmaa ja muita tapahtumia, jossa pääsee tapaamaan opiskelijoita muista kaupungeista sekä jo valmistuneita alumneja!

Näissä pesteissä viihdyn erittäin hyvin, sillä saan tosi paljon vaikuttaa siihen mitä haluan tehdä. Oon päässyt verkostoitumaan muiden alan opiskelijoiden ja valmistuneiden kanssa, sekä kurkkaamaan siihen miltä meidän alalla näyttää. Sihteerinä oon oppinut paljon käytännön asioita, joista on hyötyä muuallakin elämässä! Ja satun pitämään erityisen paljon papereiden ja dokumenttien hallinnoimisesta.

Hallituselämän parhaat puolet ovat ehdottomasti kaikki ihmiset, joita näiden hommien ja tapahtumien parissa tapaa. Jos kaipaan opinnoissa apua ni aina löytyy joku vanhempi opiskelija, jolta saa tietoa nopeemmin kun opintoneuvonnasta!

Peduca on antanut ihan äärettömän paljon ihan konkreettisia taitoja vaikkapa työelämää varten sekä sosiaalisia taitoja kaikin puolin. Peduca on iso perhe, johon voi aina palata takaisin.

Peducan vuosijuhlaillallinen on ikuinen ykkönen. Younghearted siellä esiintymässä ja kaikki rakkaat opiskelijatoverit ympärillä jäi kyllä pitkäksi aikaa mieleen.

neablogi

Tilavastaava, tapahtuma- ja työelämätiimi, Riku
Olen Peducassa tapahtuma-, tila ja työelämävastaavana. Olen siis suunnittelemassa Peducan järjestämiä tapahtumia esimerkiksi sitsejä, työelämätapahtumia ja niin edelleen.

Tapahtuma ja työelämätoimintaan lähdin sen takia, koska haluan olla järkkäämässä tapahtumia ja olla mukana niiden suunnittelussa. Parasta on palaute jos tapahtuma on ollut hyvä. Siitä tulee tosi hyvä mieli.

Hallituselämän parhaat puolet on ihmiset joiden kanssa tehdään hommia. Vuoden aikana olen oppinut tuntemaan upeita ihmisiä sekä lo että kt puolilta. Hallitusporukan kanssa on monta huikeaa muistoa, jotka jäävät muistoihin ikuisesti.

Peduca on antanut minulle enemmän itseluottamusta omaan tekemiseen. Olen aina ollut ujo, mutta osittain Peducan ansiota olen uskaltanut enemmän heittäytyä mukaan ajattelematta mitä muut ajattelevat minusta.

Muistoja on niin paljon että on vaikea valita yksi niiden joukosta. Kaikki kokousjatkot on olleet huikeita offtopic-keskusteluineen. Muistoihin on myös jäänyt muutaman hallituslaisen kanssa tehty reissu Uniridersin Tahkonvalloitukseen. Myös hallitusmökkeily oli parasta ikinä huikeassa seurassa.

rikublogi.jpg

Viestintävastaava, Emma
Mun vastuualueena on pyörittää Peducaa verkossa. Päivitän kotisivuja ja Peducablogia ja olen päävastuussa somesta ja sähköposteista. Teen lähes päivittäin jotain pientä Peducaan liittyvää hommaa koneella ja viestin tiiviisti etenkin tapahtumatiimin kanssa.

Viestintä ja sosiaalinen media kiinnostaa, joten viestintäpälen homma vaikutti luonnolliselta valinnalta. On ollut huikeeta nähdä oma ääni ja kädenjälki Peducan viestinnässä.

Parasta vuodessa on ollut ihmiset, joiden kanssa tehdään yhdessä asioita. Peducan kautta oon tutustunut luokanopettajapuolen ihmisiin, joihin en muuten välttämättä olisi ikinä tutustunut.

Hallituselämä on antanut paljon hyödyllisiä työelämäntaitoja ja ennen kaikkea uusia ihania ihmisiä ja muistoja mun elämään. Parhaana muistona täytyy kyllä itekin sanoa vuosijuhlat. Olihan se Younghearted nyt sen verran ihana että ei ihan heti unohda.

emmablogi

Fuksi- ja tuutorvastaavat
Nora ja Lore, fuksi- ja tuutorvastaavat luokanopettajaopiskelijoiden puolella
Joonas, fuksi- ja tuutorvastaava yleisen- ja aikuiskasvatustieteen puolella

Fuksi- ja tuutorvastaavat järjestävät fuksitapahtumia muiden tuutoreiden kanssa sekä toimivat linkkinä ainejärjestön ja tuutoreiden välillä.

Tavoitteena oli muutenkin ryhtyä tuutoriksi, ja pesti on myös siitä hyvä, että kevään ajan saa tutustua järjestö/hallitustoimintaan ja omat vastuuhommat alkavat kunnolla vasta alkusyksystä. Tässä pestissä parasta on se, että saa järjestää tapahtumia sekä olla vaikuttamassa fuksisyksyn kulkuun.

Parasta hallituselämässä on loistava yhteishenki ja meininki koko hallituksessa sekä se, että saa omalla panostuksellaan olla vaikuttamassa ainejärjestömme asioihin.

Peducalta ollaan saatu uusia huikeita ja elinikäisiä kavereita, ihania kokemuksia sekä hyviä oppeja tapahtumien järjestämisestä!

Paras muisto on ehdottomasti VUJUT!! Ja kaikki yhteiset naurut ja läpät<3

futublogi

Vuosijuhlavastaava, Lotta
Järjestin maaliskuussa Peducan 43. vuosijuhlaillallisen.

Valitsin pestin sillä toivoin jotain isompaa projektia tälle vuodelle. Parasta vujuillallisen järkkäämisessä oli useiden viikkojen järjestelyiden jälkeen nähdä valmiit juhlat käynnissä.

Lisäksi juhlien järjestelyt keskittyivät alkuvuoteen, joka sopi hyvin opiskelujen kannalta kiireisen syksyni kanssa. Syksyllä käyn edelleen kokouksissa ja autan muita tiimejä aina kun ehdin.

Parasta hallituksessa on ehdottomasti hauskat tyypit joista aina löytyy apua niin hallitusjuttuihin kuin omaan elämäänkin. Lisäksi on ollut kiva olla mukana organisoimassa tapahtumia ja ilahduttaa niillä Peducalaisia. Hallituksessa pääsee myös tutustumaan muihin järjestöihin. Teemme paljon yhteistyötä niin edunvalvonnassa, työelämässä kuin tapahtumien järjestämisessä.

Peducasta olen saanut monia ihania kavereita ja muistoja. Lisäksi olen oppinut aikatauluttamista ja tapahtumien organisointia, viestintää ja budjetointia. Monia tärkeitä taitoja omankin arjen kannalta.

Tältä hallituskaudelta on niin monia kivoja muistoja sitsiaskarteluista hallituksen kokouksiin ja vuosijuhliin. Mahdotonta valita yhtä! Sen voin sanoa että yhteishenki on ollut niin huipussaan, että tylsää hetkeä ei ole ollut.

lottablogi

Työelämätiimi
Ensimmäistä kertaa ikinä, armon vuonna 2017, Peducassa on muodostettu oma työelämätiimi. Tämä rautainen tiimi koostuu kuudesta säkenöivästä peducalaisesta: mukana ovat KT-puolelta Reetta, Jenny, Elisa ja Lila, sekä LO-puolelta Riku ja Nea H.

Työelämätiimi puuhailee Peducassa lyhyesti sanottuna työelämään liittyviä asioita. Suunnittelemme ja toteutamme erilaisia työelämään liittyviä tapahtumia ja koulutuksia, tarkoituksena tuoda työelämä lähemmäs kasvatustieteiden opiskelijoita. Konkreettisia esimerkkejä kieroilujemme tuloksista ovat mm. EduTalks, KasvisAfterit ja marraskuussa -17 debytoiva ennennäkemättömän suuri työelämäkuukausi, joka tulee sisältämään useita erilaisia työelämätapahtumia. Teemme paljon yhteistyötä eri tahojen, kuten Aikuiskasvatuksen killan, SOOLin ja Specian kanssa. Koska Peducan työelämätiimi on vielä uusi ja ns. lapsen kengissä, niin meillä on vapaus ideoida toimintaamme omien kiinnostuksen kohteidemme mukaisesti 🙂

Reetta: Yleisen ja aikuiskasvatustieteen opiskelijana kysymys “mikä sinusta oikeastaan tulee isona?” pohdituttaa vanhempaakin opiskelijaa. Uusi avoin työelämävastaavan paikka Peducan hallituksessa tuntui kiinnostavalta ja se onkin sekä selkeyttänyt kuvaa kasvatustieteilijöiden toimintakentistä että opettanut paljon matkan varrella, vaikka aluksi tuntuikin siltä, etten osaa järjestää mitään työelämään liittyvää. Mitään ei ole tarvinnut tehdä yksin ja tiimimme onkin timanttinen!

Nea: Luokanopettajan ammatissa tarvitaan paljon erilaisia taitoja ja valmiuksia, eikä kaikki mahdollinen koulutus mahdu tutkintoon. Työelämätiimissä tarjoutui mahdollisuus päästä järjestämään tapahtumia mitkä tukevat työelämätaitoja. Eikä kaikki luokanopettajiksi valmistuvat työskentele kouluissa opettajina, ja tästä näkökulmasta on myös kiinnostavaa päästä järjestämään työelämätapahtumia. Parasta on huikeat tiimikaverit joiden kanssa työskentely avaa uusia näkökulmia. Työelämätiimin lisäksi toimin Peducan SOOL-vastaavana, sekä osana tapahtumatiimiä.

Reetta: Hallituselämässä parasta on ehdottomasti ihmiset ja se mieletön yhteisöllisyyden tunne, jonka Peducassa saa! ❤

Nea: Hallituksessa pääsee tekemään ja toteuttamaan asioita joita ei varmasti muuten tulisi tehtyä. Ihanat ihmiset ja yhdessä tekeminen!

Reetta: Peducalta olen saanut uusia tietoja ja taitoja koskien erityisesti tiimityöskentelyä, erilaisten tapahtumien järjestämistä ja kasvatustieteilijöiden työelämää, sekä tietysti upeita uusia kavereita!

Nea: Olen saanut laajan skaalan uusia ja erilaisia kokemuksia, sekä sellaista osaamista mitä ei muualta opi. Paljon uusia kavereita ja vertaistukea!

Reetta: Täytyy varmaankin olla kävelevä klisee ja vastata että vuosijuhlat on ollut paras muisto. Myös kokousjatkot ovat olleen riemukkaita, vappua unohtamatta!

Nea: Vaikea nimetä parasta muistoa, koko kausi on ollut niin mahtava! Mutta sanotaan vappu ja kaikki kokousjatkot.

reettablogi

Tapahtumatiimi
”Mitä olisi yliopistoelämä ilman parhaita bileitä, hikisiä liikuntatapahtumia ja sielua koskettavia kulttuuriretkiä? No ei mitään, siksi tapahtumatiimi on täällä! Me tapahtumatiimissä koko Peducan hallituksen avulla järkkäämme tapahtumia laidasta laitaan rankan opiskelun vastapainoksi. Sitsit, bileet, liikunta- ja kulttuuritapahtumat sekä matalan kynnyksen hengailuillat ovat meille tuttuja. Tapahtumia on kiva suunnitella ja järkätä, ja meidän porukkaan saa aina liittyä! Jos olet kiinnostunut Peducan tapahtumien järkkäämisestä, niin tule mukaan seuraavaan AKTI:n kokoukseen 26.9 Gustavus Rexiin kello 17.00. AKTI on Peducan tapahtumajaosto, jonka kokouksiin ilmaantuminen ei sitouta mihinkään. Voit siis tulla messiin ilman mitään paineita!

Tapahtumatiimi, Rosa
Lähdin Peducaan mukaan koska siellä vaikutti olevan niin hyvä meininki. Halusin tapahtumatiimiin koska siinä pääsee tekemään monipuolisesti erilaisia juttuja. Käyn itse aktiivisesti tapahtumissa joten on kiva vaikuttaa siihen millaisia eventtejä on tarjolla. Meillä on ihan älyttömän hyvä hallitusporukka ja aina hauskaa. Oon saanut paljon uusia kavereita ja parasta hallitustoiminnassa on just kuulua tähän ahkeraan ja vähän kreisiinki porukkaan. Paras muisto hallitusvuodelta on Peducan vujut, mitkä oli timanttia!

rosabl

Tapahtumatiimi, Anni
Moi, oon tapahtumatiimin Anni. Oon 22v ja opiskelen yleistä ja aikuiskasvatustiedettä nyt kolmatta vuotta. Liityin Peducaan vuosi sitten, koska näin, miten paljon mun kaverit viihtyivät Peducan juttujen parissa ja halusin itsekin messiin! Tapahtumatiimi vaikutti mulle sopivimmalta pestiltä, koska tykkään olla tekemässä about kaikkea kaikkien kanssa. Tapahtumien järkkääminen on palkitsevaa, koska onnistuneen tapahtuman päättyessä tuntee usein, että ”jes, me tehtiin tää!”

anniblogi

Tapahtumatiimi, Nelli
Mahtavaa on se, kuinka mukaan toimintaan pääsee missä vaiheessa tahansa! Vaikka minut valittiin toimihenkilöksi syksyllä, olin jo keväällä järkkäämmässä huikeita terassibileitä yhdessä muiden peducalaisten kanssa.

Tapahtumatiimi, Jenna
Tykkään touhuta ja suunnitella, ja tapahtumatiimissä se on mahdollista. Lisäksi olen tutustunut mahtaviin tyyppeihin joiden kanssa on aina hauskaa.

Kansainvälisyysvastaava ja ympäristövastaava, Riikka
Lähdin heti fuksivuonna mukaan Peducaan toimihenkilöksi. Kevään ensimmäisestä kokouksesta lähdin mukanani kaksi pestiä: kansainvälisyysvastaava ja ympäristövastaava. Kv-vastaavana pidän kielitaitoa yllä kääntelemällä tapahtumakuvauksia ja tiedotteita. Yhdessä Conduksen kv-toimikunnan kanssa järkätään mm. sitsejä ja ideoiaan muita tapahtumia yhdessä vaihtareiden kanssa. Ympäristövastaavana näkyvin hommani on Club Vegestylezin järkkääminen noin kerran kuukaudessa. Pidän myös huolen siitä, että vegaanit saa syödäkseen meidän tapahtumissa ja että toimitaan muutenkin ympäristön kannalta kestävästi.

Kv-hommat tuntuivat luonnollisilta minulle, koska olen opiskellut yläasteen ja lukion englanniksi. Haluan pitää kielitaitoa yllä, jotta voin lähteä vaihtoon ja joskus tulevaisuudessa kenties opettaa engalnniksi. Kv-hommissa pääse myös kurkistamaan oman kulttuurisen kuplan ulkopuolelle ja tutustumaan erilaisiin ihmisiin, ilman että tarvitsee laittaa rahaa lentolippuihin. Ympäristövastaavuus on muuten lähellä sydäntä. Tavoitteena oli saada ihmisiä innostumaan mm. kasvisruoasta, kierrättämisestä ja kirppiksistä järkkäämällä pienen kynnyksen tapahtumia. Esimerkiksi moni Vegestyleziin tulijoista on kiinnostunut kasvisruoasta, mutta kokevat sen jostakin syystä haastavaksi. Mun tehtävä on osoittaa että he ovat väärässä!! Henkilökohtaisesti halusin varmistaa, että me järjestetään myös päihteettömiä tapahtumia.

Hallituksen parhaita puolia ovat ihmiset.  Olen saanut uusia ystäviä, tuttuja, kokemuksia, mahdollisuuden toteuttaa itseäni ja oppia jatkuvasti uutta.

Parhaita muistoja hallituskaudelta on ehdottomasti Vapusitsit ja vuosijuhlat! Kadettisitsien ruoat. Kämppä-approt. Myös kokoustaminen on yllättävän mielenkiintoista.

riikkablogi

Edunvalvontatiimi, Elsa
Olen osa edunvalvontatiimiä, mutta tänä vuonna olen tehnyt enimmäkseen tapahtumia ja fuksituutori-hommia

Edunvalvonnan valitsin alun perin koska se on ehkä tärkein ainejärjestön tehtävä, pitää huolta siitä, että opintoasiat hoituvat ja opiskelijat saavat tarpeeksi tietoa yliopiston muutoksista ja muista hallinnon asioista. Edunvalvonnassa pääsee vaikuttamaan asioihin ja pitämään huolta opiskelijoiden oikeuksista, sekä tätä myöten helpottamaan opiskelijoiden arkea.

Hallituselämässä parasta on hallituksen ihmiset, verkostoituminen. Tapahtumien järjestämisessä ja muussa toiminnassa myös oppii mielettömän paljon

Peducalta olen saanut ihania ystäviä todennäköisesti loppuelämäksi. Ihmisiä LO-puolelta, joihin en todennäköisesti olisi koskaan tutustunut ilman Peducaa. Paljon kokemusta ja ehkä myös itsevarmuutta asioiden ja hommien tekemiseen.

Paras muisto tältä vuodelta on vappuviikko, erityisesti vapusitsit! Kesällä hallituksen mökkireissu Näsijärven rannalle Raipen naapuriin.

elsablogi

Edunvalvontatiimi, Heini
Olen Peducan edunvalvonta- ja yhdenvertaisuusvastaavana edunvalvontatiimissä, joka koostuu sekä luokanopettajaopiskelijoiden että yleisen ja aikuiskasvatustieteen edunvalvojista. Me edunvalvojat valvomme opiskelijoiden etua. Meille saa tulla kertomaan epäoikeudenmukaisesta kohtelusta tai jos suoritusmerkinnät eivät ilmesty ajallaan ja muista näiden kaltaisista asioista. Me sitten opetushenkilökunnan kanssa pyrimme löytämään ratkaisuja tilanteisiin.

Edunvalvontatiimissä parasta on se, että pääsee seuraamaan muutoksia yliopistolla ”eturivistä” ja pääsee vaikuttamaan oman koulutussuunnan asioihin. Koko tiedekunnan edunvalvojilla on myös tiivis yhteishenki ja juttuja tehdään yhdessä eli saa paljon kavereita läpi koko tiedekunnan.

Parhaita puolia Peducassa on ehdottomasti se, ettei mitään tarvitse tehdä yksin ja aina oppii uutta.

Peducalta olen saanut hurjasti ystäviä, ongelmanratkaisutaitoja, kokemusta tapahtumien järjestämisestä ja vertaistukea opintoihin.

Vaikee sanoo parasta muistoa hallituskaudelta kun on niin monta! Ainakin Moninaisuuden kohtaaminen –koulutus, jonka yhdenvertaisuusvastaavana järjestin vappuviikolla, Peducan vuosijuhlaillallinen ja VAPPU!

heiniblogi

Edunvalvontatiimi, Mina
Olen ollut Peducan hallituksessa LO-edunvalvontavastaavana kuluvan hallituskauden ajan. Aloittaessani opintoni Helsingin yliopisto oli isojen muutosten keskellä. Koin tärkeäksi, että kaiken mylleryksen keskellä opiskelijoiden eduista pidettäisiin myös huolta ja näinpä päätin lähteä mukaan Peducan toimintaan. Olen oppinut erittäin paljon uutta hallituskauden aikana ja tutustunut moniin uusiin ihmisiin, joita en välttämättä olisi koskaan tavannut ellen olisi ollut mukana Peducassa. Lempi peducamuistoni oli haalarinkastajaiset – opiskelijahaalareiden saaminen oli todellakin fuksivuoden h-hetki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s