Luokanopettajien Viiniä ja Valitusta -ilta 10.5.2017

Luokanopettajien Viiniä ja Valitusta -ilta 10.5.2017

Tämän kevään Viiniä ja Valitusta -ilta pidettiin jälleen kerran iki-ihanassa Conddoorissa yhteistyössä Phenomenan kanssa. Tarjolla oli viiniä sekä juustoja suolakeksien kera. Paikalle saapui ensin opiskelijoita juttelemaan heitä häirinneistä asioista tämän hetkisessä muutoksen ympäristössä täällä yliopistolla. Huolet, kuten opintoneuvonnan sujuvuus, harjoittelujen järjestelyt, kandi-ohjaus, sivuaineet, tenttien taso sekä uudet tutkintovaatimukset nousivat esille.

Henkilökunnan saavuttua pidettiin ensin lyhyt esittely- ja kuulumiskierros, jossa jokainen pääsi esittäytymään ja kertomaan tämän hetkisistä fiiliksistä. Yleisesti ottaen kaikki odottelivat  kesälomaa kivoilla fiiliksillä, pitkä vuosi on pian pulkassa. Pienen alkukeskustelun jälkeen alkoi keskustelu opiskelijoiden huolista, joihin henkilökunta sitten vastasi.

Opintoneuvontaa on pyritty parantamaan ja alkukankeudesta on pian päästy pois. Viime vuoden isoista henkilöstömuutoksista on selviydytty ja nyt on osaavia henkilöitä oikeissa tehtävissä. Opintoneuvontaa pyrittään silti jatkuvasti parantamaan.

Tämän lisäksi orientoiva harjoittelu poistuu, mutta nyt on mahdollista suorittaa monialainen harjoittelu kaikissa periodeissa. Tämä myös tarkoittaa, että muutamat opiskelijat mahtuvat suorittamaan Viikin Norssissa maisteriharjoittelun. Lisäksi moniailaiseen harjotteluun on mahdollisesti tulossa kahden viikon suunnitteluaika harjoittelun sujuvuuden parantamiseksi. Orientoivan harjoittelun poistumista pyritään kompensoimaan useammilla integroivilla päivillä monialaisissa opintojaksoissa. Tiedotusta pyritään myös parantamaan.
Puhuimme myös kandiohjauksesta. Kandiohjaajan on pyrittävä antamaan välipalautetta kandityöstä opiskelijan sitä pyytäessä, mutta näin ei aina välttämättä tapahdu. Kandia ei kuitenkaan kannatta jättää roikkumaan tämän takia. Mielummin palauttaa sen sellaisenaan ja keskittyy sitten maisteriin.

Sivuaineet myös nousivat esille, erityisesti historian sivuaine. Valitettavasti historian sivuainetta ei järjestetä resurssien puutteesta. Tällä hetkellä yliopiston tasolla käydään neuvotteluja sivuaineista eri tiedekuntien välillä, mikä voi ehkä muuttaa tilannetta jatkossa. Peduca aikoo ottaa kantaa tähän asiaan asianomaisille henkilöille.

Muita esille nousseita seikkoja olivat tenttien laatu sekä uusiin tutkintovaatimuksiin siirtyminen. Tenttejä pyritään pitämään monipuolisina sekä soveltavina. Uusiin tutkintovaatimuksiin ei kannatta siirtyä, ennen kuin on tehnyt perusteellisen selvityksen kannattaako opiskelijan niihin siirtyä. Kannattaa olla yhteydessä opintoneuvontaan, mikäli ei ole varma kuuluuko siirtyä. Siirtymisen jälkeen ei ole mahdollista palata vanhoihin tutkintovaatimuksiin. Ensimmäisen vuoden opiskelijoita kehotetaan pääasiassa siirtymään uusiin tutkintovaatimuksiin.

Ilta oli todella informatiivinen ja lämminhenkinen. Kaikkiin kysymyksiin tuli hyvät ja perusteelliset vastaukset ja ilmapiiri oli hyvin rento. Viiniä myös meni runsaasti! Ilta oli siis kaikenpuolin menestys. Viiniä & Valitusta -ilta järjestetään seuraavan kerran ensi syksynä. Nähdään siellä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s