Ajankohtaista luokanopettajakoulutuksessa

Sivuaineet

Sivuaineet tulevat säilymään suurelta osin nykyisellään. Jatkossakin järjestettävistä sivuaineista on varmistunut tähän mennessä liikunta, kuvataiteet, musiikki ja draama. Lopulliset tiedot sivuaineista tulee näkyville Flammaan maanantaina 13.3.

Iso Pyörä -uudistuksen myötä on edelleen mahdollista saada itselleen kaksoispätevyys. Jos haluat suorittaa lyhyttä tai pitkää sivuainetta vastaavan suorituksen, on edelleen tehtävä 25 tai 60 opintopisteen edestä kyseisen aineen opintoja. Uusissa tutkintovaatimuksissa vapaasti valittavia opintoja on 40 opintopistettä kandivaiheessa ja 40 opintopistettä maisterivaiheessa. Vapaasti valittavia aineita saa valita myös täysin oman mielenkiinnon mukaan, mikäli ei halua suorittaa sivuainekokonaisuuksia.

Esimerkki: 25op musiikkia (lyhyt sivuaine), 5op liikuntaa, 10op matikkaa = 40 op

Sivuaine-info järjestetään myöhemmin keväällä.


Uudet tutkintovaatimukset

Ensi syksynä Iso Pyörä -uudistus astuu voimaan. Näkyvin muutos luokanopettajaopintoihin on enemmän yhteisiä kursseja muiden kasvatustieteen alojen kanssa. Kursseilla on yhteisiä luentoja eri opintosuuntien opiskelijoille ja oma tieteenala painottuu pienryhmissä. Luokanopettajien kohdalla kasvatustiede sekä kasvatuspsykologia säilyvät edelleen erillisinä opintosuuntinaan. Muutosten myötä on kuitenkin mahdollista valita kummankin pääaineen opintoja vapaammin. Kasvatuspsykologian opintoja ei karsita.

Kaikille suositellaan siirtymistä uusiin tutkintovaatimuksiin, mutta opiskelijoiden ei ole pakko näin tehdä. Kurssien vastaavuustaulukko julkaistaan näiden muutosten myötä myöhemmin Flammassa.

Uusien tutkintovaatimusten myötä orientoivaa harjoittelua ei valitettavasti enää toteuteta. Jatkossa harjoitteluita on kaksi, joista toinen on kandivaiheessa ja toinen maisterivaiheessa. Jatkossa kandivaiheen monialainen harjoittelu on kuitenkin mahdollista suorittaa myös 4. periodissa.

Edunvalvonnallisin terveisin,

Mina ja Wilson

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s